FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

AZ UTAZÁS RENDJE AZ ISKOLABUSZON

2020-10-03 06:06:51

Tisztelt Szülők!

Mátraszentimre Község Önkormányzatának polgármesterével, Előházi Péter polgármester úrral a mai napon a tanulók iskolába szállítása után megtekintettük a falugondnoki szolgálat kisbuszának belső állapotát.

Tájékoztatásul szeretném megosztani  Önökkel a busz belsejében tapasztalt rendellenességeket. Ülés háttámlán sáros lábnyomok, szemét a padlón eldobálva, vajkrém az előtte ülő háttámlájára kenve, rágógumi az ülésbe ragadva. Vannak tanulók, akik a biztonsági övet utazás közben kikapcsolják, helyüket elhagyják. Papírzsebkendővel dobálják egymást és a sofőrt (!) is. Viselkedésükkel saját biztonságukat veszélyeztetik, a fegyelmezetten utazó társaikat és a sofőrt a vezetésben zavarják. 

A látottak alapján szükségesnek tartottuk a tanulók szállítására vonatkozó szabályzat áttekintését és újra gondolását, s a következőkben állapodtunk meg:

TILOS A BUSZON:

  • enni és inni a buszon iskolába utazás közben
  • az ülésrendnek megfelelő helyét elhagyni szállítása során
  • zavarni, hangoskodással, rendbontással veszélyeztetni az utazók biztonságát

SZIGORÚAN TILOS A BUSZON:

  • a biztonsági öv kikapcsolása menet közben, azt csak megérkezéskor tehetik meg
  • a biztonsági ablakok kinyitása
  • szemetelés 

Az utazás rendjének fenntartása érdekében a buszba kamerát szerelünk fel és működtetünk. A szállítás során a rendbontást a szülő számára ezzel tudjuk igazolni. Reméljük, hogy az eszköz abban is segítségünkre lesz, hogy a tanulók nagyobb önfegyelemmel közlekedjenek iskolába. Célunk a szabálykövető magatartás kialakítása és megtartása.

Szeretném előre jelezni Önöknek, hogy a települési buszjáratot továbbra is térítésmentesen használhatja minden iskolánkba járó tanuló. Azt az önkormányzat biztosítja számunkra. Azonban a busz állapotára minden közlekedésben résztvevőnek vigyáznia kell, hiszen a karbantartása, szervízelése komoly összegekbe kerül. Szándékos rongálás esetén a károkat meg kell téríteni!

Felhívom szíves figyelmüket, hogy a tanulók biztonságos szállításáért a buszsofőr a felelős, ezért az ő utasításait minden gyereknek kötelező betartani!

2020.10.05-től a szabályok ellen első alkalommal vétő tanulót az intézmény figyelmeztetésben részesíti és erről a szülőt értesíti. A második szabálytalansága után a gyermek szüleit kénytelenek leszünk arról értesíteni, hogy a települési busszal biztonságosan szállítani őt nem tudjuk és nem is vállaljuk. Arról a továbbiakban a szülőnek magának kell gondoskodnia.

Együttműködésükben és segítségükben bízva remélem, hogy a szabályok betartásával a tanulók biztonságos utaztatása a továbbiakban zavartalanul fog működni.

Tisztelettel:

                                                                                            Lászlóné Hajnal Márta Csilla 

                                                                                                            igazgató

Mátraszentimre, 2020.10.01.

 

 

Kérjük a szülőket, hogy az alábbi linkre kattintva töltsék ki a nyilatkozatot, amellyel hozzájárulnak a fentiek bevezetéséhez:

https://docs.google.com/forms/d/1NCvm7SfbvTWqe869SkW-Rz1MoDPDsMNzFiiJlFgxOWQ/edit?usp=sharing

 

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés