FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

1956-RA EMLÉKEZTÜNK 2020-BAN

2020-10-30 12:25:50

A pandémia rengeteg furcsa változást hozott az életünkbe. A változások közül a gyerekeket leginkább azok a szabályok érintik, amelyeket az iskolai életben kellett bevezetni a fertőzés lehetséges elkerülése végett. Ennek eredményeként formabontó keretek között van lehetőség a nemzeti ünnepek megélésére.

 

Iskolánkban ennek megfelelően a nyolcadik évfolyam diákjai, Mira és Andris egy korábbi időpontban mondta el az emlékezés szavait, amiről felvétel készült. A felvétel és az általuk gyűjtött 1956-os fényképek segítségével egy olyan műsor készült, amit kivetítő segítségével tekinthettek és hallgathattak meg a diákok a saját osztálytermükben az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon.

 

Igyekeztünk úgy alakítani a műsort, hogy a diákok szigorúbb szabályok ellenére is sajátjuknak tekinthessék a szabadság ünnepét.

 

Az ünnepség után a két nyolcadikos és történelemtanáruk koszorúzáson vett részt intézményünk igazgatójával, Lászlóné Hajnal Márta Csillával, valamint a település polgármesterével, Előházi Péterrel.

 

 

 

 

 

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés