FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

HÁZI OLVASMÁNYOK 5-8. ÉVFOLYAMON

2021-08-20 11:00:10

A történetek életünk fontos részei. Vagy mi mesélünk, vagy nekünk mesélnek. Segítenek gondolatokat formálni önmagunkról és a világról.

 

Vannak olyan történetek, amelyek családunkkal és a közvetlen barátainkkal kötnek össze. De vannak olyanok is, amelyek szerte világon sok emberhez eljutnak. Persze ez csak úgy lehetséges, ha valahogyan rögzítik őket. Olyan dolgokat fogalmaznak meg, amelyek mindenki életében fontosak lehetnek, ezért érdemes őket több nyelvre is lefordítani.

 

Különleges szeletet képeznek ebből azok a történetek, amelyek magyar nyelven íródtak és eljutnak minden magyar emberhez. Segítenek nekünk megmutatni, kik is vagyunk, nem hagyják, hogy elvesszünk ebben a hatalmas és nagyon összetett világban.

 

Miért ismeri ezeket mindenki? Mert elolvastuk őket iskolai éveink alatt. Az alábbiakban szeretettel ajánljuk gyerekeknek és szülőknek ezeket a közös történeteket. Kérjük, hogy szerezzétek be őket (könyvtárból, könyvesboltból, internetről), hogy el tudjátok olvasni. Hogy együtt tudjunk kapcsolódni a közösséghez.

 

3-4. osztály

Fekete István: Vuk

+ csak 4. osztály

Antoine de Saint-Exupery: A kis herceg (Rónay György klasszikus fordításában)

 

5. osztály

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk (ebből van több példány az iskolai könyvtárban is)

 

6. osztály

Gárdonyi Géza: Egri csillagok

 

7. osztály

Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

 

8. osztály

Kiss Judit Ágnes: Kórház az osztályteremben

 

Persze különbözőek vagyunk, különböző élethelyzetekben. Előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva nem tudjuk teljes hosszában megismerni ezeket a történeteket. 6. osztálytól lehetőség van arra, hogy a regények helyett Nógrádi Gergely rövidített átiratát (Manó Könyvek Kiadó) olvassuk. De ezeket is érdemes minél előbb beszerezni (a könyvtárban 1-1 példány van)!

 

 

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés