FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

SZEMÉTSZEDÉSEK AZ ÓVODÁVAL 2023

2023-04-13 08:18:15

Szemétszedés a faluban

 

Óvodások szemetet szednek

 

Bekerül a szemét a zsákba

 

Intézményünk a „Zöld Óvodák” sorát erősíti, így a környezettudatosság és a környezetvédelem fontos szerepet játszik az óvoda életében. Fontos, hogy már kisgyermekkorban megtanítsuk arra a gyermeket, hogy felelősségteljesen éljen, védje a természetet és a környezetét, ne szemeteljen. A Víz világnapja (03.22.) alkalmából ellátogattunk a mátraszentistváni patakhoz, tóhoz és egy rendhagyó szemétszedés is kerekedett, hiszen a pataknál, tónál eldobált szemét „szúrta a szemünket”. Ovisaink megjegyezték, hogy ez nem helyes, hogy a szemét el van dobálva. A gyermekek tudják, hogy a természetbe kidobott hulladékkal nemcsak a vizet, de az élővilágot, az állatokat is mérgezzük. Környezetünk védelméhez az állatok is hozzátartoznak, azok élőhelyüknek a megóvása is fontos szerepet kell, hogy kapjon.

 

Küzdelem a műanyaggal

 

A szilveszteri szemét maradványai

 

A szilveszteri szemét a zsákba kerül

 

„Itt a tavasz! Takarítsuk meg Mátraszentimrét a szeméttől!”(04.03.) - így szólt a kiírás, amivel a szervezők ösztönözni próbálták az önkénteseket a szemétszedő akcióra. Óvodánk csatlakozott ehhez a szemétszedéshez is. Az ovisok védőfelszerelésben, jól felkészülten segítettek az olyan hulladék eltakarításában, amit felnőttek dobáltak el. Az ovi környékén és utcájában 2 zsák szemetet gyűjtöttünk össze.

 

A palack nem a környezet része

 

A dobozokat is összeszedtük

 

Mindenhová benéztünk

 

 

Óvjuk meg és vigyázzunk együtt az élőlényekre

 

és a környezetünkre!

 

 

Ovisok szemetet szednek a hegyoldalban

 

Az ovisok felszedik a szemetet

 

Szemétszedés az erdőben

 

A műanyag hulladék nem az erdő része

 

Óvodások szemétszedő bevetésen

 

Segítünk az erdőnek

 

A rettenthetetlen óvodások

 

Komlósiné Böszörményi Beáta

(Bea néni)

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés