FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

ÓVODAI ÉVZÁRÓ ÉS BALLAGÁS 2023

2023-06-12 18:58:53

Óvodánkban az évzáró és az iskolába készülő gyermek búcsúját is körülöleli a szeretet, derű, melyet élvezetes, tartalmas műsorok színesítenek. Óvodánkban sokrétű tevékenységekkel, módszerekkel igyekszünk élménydús napokat biztosítani. Így történt ez az évzáróra való készülődésnél is. A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mese nem volt ismeretlen a gyermekek számára, hiszen számukra nagy kedvenc ez a mese. Mikor megbeszéltük, hogy az évzárón nem verseket és énekeket fogunk előadni, hanem mesét, nagy örömmel fogadták a gyermekek. A szereplők kiosztásánál egyezett a gyerekek által és a mi általunk elképzelt szereplők leosztása. A díszletet, a szereplők ruháit, a kiegészítőket a gyerekekkel közösen és szülői segítséggel készítettük el. A szerep szövegét könnyen megtanulták, hiszen ismert meséről volt szó.

 

Mesejátékra felsorakoztak a szereplők

 

Megszólalt a kiskakas

 

A június másodikán tartott évzáró és ballagási ünnepségen nagy sikert arattak vele a gyermekek. Az ünnepség második felében egy leány ballagótól búcsúztunk el az óvoda ünnepi díszbe öltöztetett udvarán.

 

Díszben az óvoda udvara

 

Díszben az óvoda bejárata

 

A Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a Felső-mátrai Oktatásért Alapítvány elnöke, intézményünk igazgatója, a polgármester és az óvoda vezetője egy-egy kis ajándékkal köszöntötte a búcsúzó óvodást. Az ünnepséget közös videóvetítéssel és sütizéssel zártuk.

 

A ballagónk

 

Ovisok a ballagáson

 

Ballagási vendégség

 

Komlósiné Böszörményi Beáta

intézményvezető

(Bea néni)

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés