FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

KÖZLEKEDÉSI ISMERETEK AZ ÓVODÁBAN 2023

2023-05-10 06:28:50

Rendőrbácsi az oviban

 

A gyerekek tájékozódási, észlelési és koordinációs képességeik óvodás korban még fejlődő szakaszban vannak és még kevés tapasztalattal rendelkeznek. A gyerekek nem tudják, a felnőttekkel ellentétben, megítélni a helyes távolságot, mert nincs kifejlődve a térbeli tájékozódásuk. A bal és jobb oldal összetévesztése is teljesen normális. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a biztonságos közlekedésre való felkészítésük minél hamarabb megkezdődjön. Ebben a folyamatban a közlekedési szabályokat játékos formában tanítjuk meg a gyerekeknek. Ezek az élmények könnyebben megmaradnak, ha többféle szituációban vesznek részt, mint például ha a gyerek gyalogos, utas valamilyen közlekedési eszközön, esetleg rolleren vagy kerékpáron közlekedik.

 

Közlekedési ismeretek az oviban

 

Óvodánkban a körzeti megbízott, Handzó Tamás rendszeres vendég, rendszeresen tart előadást a gyermekeknek. A közlekedési ismeretekről beszélgetettek a gyermekekkel. Megnézték a Közlekedj okosan! című mesét, majd beszélgettek a rendőr bácsival a látottakról. Beszélgettek arról, hogy a séta alkalmával hogyan kell helyesen viselkedni, közlekedni, az autóban való közlekedésről, a biztonsági öv használatáról, a zebráról, a jelző lámpáról.

 

Rendőr bácsi az óvoda udvarán

 

Természetesen nagy érdeklődést váltottak ki a rendőr bácsinál lévő tárgyak is, a bilincs, a gumibot, a fegyver. A bilincset ki is próbálhatták a gyermekek. Az udvaron pedig a rendőrautó okozott nagy élményt, aminek a szirénáját egy kis időre be is kapcsolta Tamás a gyerekeknek, majd be is ülhettek az autóba. Tartalmas, élményekkel teli nap volt.

 

Rendőr bácsi nyomoz

 

Renőr bácsi az udvaron segít

 

Az izgalmas rendőrautó

 

Komlósiné Böszörményi Beáta

intézményvezető

(Bea óvónéni)

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés