FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

ANYÁK NAPJA 2023

2023-05-15 06:08:04

Anyák és gyermekek az oviban

 

Óvodánkban már 10 éve átszerveztük az anyák napja ünnepet. Mellőztük a megszokott műsorra való készülést, szerettük volna mindenképpen elkerülni a szerepeltetést, ami általában a gyermekeknek nagy stresszt okozott. Kialakítottunk egy gyermekbarát köszöntési formát, a gyermekek egyéni köszöntéssel várják a számukra legkedvesebb személyt, az anyukájukat.

 

Meghívó az anyák napján

 

Készülés az anyák napjára

 

A köszöntés a szobában kialakított meghitt helyen történik. Halk zeneszó mellett egy megterített asztal virággal, ajándékokkal várja az édesanyákat. A gyermekek az édesanyjuk ölében elmondják a verseket (magyarul és szlovákul), énekelnek, majd átadják a saját kezükkel ültetett és nevelgetett kis virágot és a készített kis ajándékokat.

 

Anya és lánya

 

Anyukáját köszöntő kisfiú

 

A gyerekek a köszöntés közben nem izgulnak, mert nem nézi őket a nagy közönség. Ott abban a pár perceben csak egymásra kell odafigyelniük, minőségi időt tölthet együtt a gyermek az anyukájával. Nagyon jó látni, hogy az anyukák, hogy meghatódnak a gyermekük láttán.

 

Anyák napjára ajándékok

 

Komlósiné Böszörményi Beáta

intézményvezető

(Bea óvónéni)

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés