FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

VENDÉGEK VOLTUNK A PARLAMENTBEN

2020-03-02 18:04:48

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016 óta rendszeresen támogatásban részesíti azokat a települési nemzetiségi önkormányzatokat (német, szlovák, horvát), amelyek oktatási intézményeket tartanak fenn. 2017 februárjában került sor első alkalommal ünnepélyes átadásra a Parlamentben. Azóta minden évben lehetőségünk van részt venni ezen a különleges programon.

 

 

Ebben az évben 2020. február 27-én tartotta a Miniszterelnökség a Támogatói okiratok átadását, ami az idén azért is különleges volt, mert a szlovák nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott intézmények közül minket ért az a megtiszteltetés, hogy rövid műsort adhattunk az eseményen. Iskolánkból 5 leány (Bolyóczki Anna és Zita, Détári Izabell, Marosi Mira és Tóth Izabell) helyi szlovák dalokkal lépett fel.

 

 

Településünket Kaszaláné Szabad Judit a nemzetiségi önkormányzat elnöke, Lászlóné Hajnal Márta Csilla a Felső-mátrai Zakupszky László Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője és Előházi Péter polgármester képviselte. Az előzetes egyeztetés során 2 millió forint támogatásban részesülünk, amit az általános iskola udvarának felújítására fordítunk.

 

 

Köszönjük a Miniszterelnökségnek és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a támogatást.

 

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés