FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

ÜNNEPI MŰSOR 2021 MÁRCIUSÁBAN, AZ 1848/49-ES SZABADSÁGHARC EMLÉKÉRE

2021-03-15 20:57:12

- Emlékezünk, gondolkodunk: az önfeláldozás jelentőségéről.
Szükséges is ez – ugyanis napjainkban gyakran hallani: ’Szülőföld? Haza? A hazánk iránti szeretet? – Nem romantikus túlbuzgóság ez?’ S itt-ott felteszik a kérdést: ’Van-e ma értelme mindennek?’
Megértjük-e még: mit és miféle lelkületből tettek azok a férfiak, akik 173 évvel ezelőtt éltek, ugyanitt, ahol most mi: a Kárpátok övezte, szeretett földön. Az ő döntésük egyértelmű volt, s azoké is, akik féltették, de engedték őket: a feleségeké, a gyerekeké, az öregeké is.
Hisz a haza számukra ALAPVETÉS volt, mely által és ahol éltek. Ahol SZERETTÉK az életet. Amely földnek ők a gyermekei, ugyanakkor GONDVISELŐI is voltak.
Ők így tudták. Így érezték.”

2021. március 5-én pénteken változtatnunk kellett eredeti programunkon:

eredetileg ugyanis színpadi próbára gyűltünk volna össze 5-én és 8-án is, azonban az ismét hirtelen jött hírre (miszerint 8-ától csupán digitálisan találkozunk), már rögzítenünk is kellett ünnepi műsorunkat.

Fogadjátok ezért ezzel a megértéssel ünnepi összeállításunkat: próba helyett máris FELVÉTEL.

 

 

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés