FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

NO BAGPACK DAY 2022

2022-04-08 09:45:50

A Diákönkormányzat megszavazta, hogy 2022. április 5-én, kedden, "no bag pack day-t" tartsunk. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek nem iskola táskában hozzák a felszerelésüket, hanem szinte bármi másba, ami nem balesetveszélyes. A legjobb, legkreatívabb ötleteket egy kis aprósággal díjaztuk.
 
Fontos volt, hogy minden felszerelésüknek ott kell lennie az órán.
Nem volt kötelező részt venni ebben, de úgy gondoltuk, kicsit feldobjuk ezzel a hétköznapokat.
 
Iskolánk angoltanára, Zsuzsa néni a szokás eredetére két magyarázatot talált.
 
1. 2021 szeptemberében egy Idaho-i iskolában fegyvert találtak egy lány táskájában, ezelőtt pár hónappal egy másik iskolában egy lány lövöldözött. Így betiltották az iskolatáskákat az iskolákban. A gyerekek különböző tárolóeszközökkel mentek iskolába, megmutatták, hogy milyen kreatívak. (Ez került fel a TikTok-ra, itt látták meg a gyerekek)
 
2. 2012-ben egy kislány a No Backpack Day-el szerette volna felhívni a figyelmet azokra az afrikai gyerekekre, akiknek nincsenek megfelelő taneszközeik, könyveik, az iskolába kilométereket kell gyalogolniuk. Egy segélyszervezeten keresztül (ahol az édesanyja dolgozott) iskolájában gyűjtést is szervezett ezeknek a gyerekeknek.
 
Íme, a résztvevők:
 
 
No bagpack day 01
 
 
No bagpack day 02
 
 
 
 

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés