FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

JÖVŐMENŐK AZ ISKOLÁNKBAN 2023

2023-04-03 06:09:23

Jövőmenők és a szerzője

 

Végvári Imre író, TEDX szervező járt nálunk a digitális témahét kapcsán és jövő foglalkozást tartott a gyerekeknek, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából.

 

A Jövőmenőket hallgatják a gyerekek

 

Miről is szólt ez az óra?

 

Indul a Jövőmenők

 

Végvári Imre Jövőmenők című könyve adja az alapot, mely segítségével interaktív módon egy elképzelt jövőt ismerhettünk meg.  Ahhoz, hogy jobban lássuk a kontrasztot, kicsit vissza kellett tekintenünk a múltba. Mennyit változott egy autó az elmúlt pár évtizedben és hova fejlődnek most az önvezető autók? Hogy néztek ki régen a telefonok és hogyan most?

 

Betekintés a jövőbe

 

A jelenleg zajló kutatásokból következtetni lehet a jövőre, ami nem is olyan távoli, hiszen napról napra rengeteget fejlődik a technika. Erről az átalakulásról pedig fontos beszélgetni, hiszen ebben a világban kell majd boldogulniuk a gyerekeknek.

A nagyobbaknak is érdekes téma volt a szakmák változása is, ami segíthet a pályaválasztásban is.

Az iskola kapott ajándékba ebből a könyvből, melyet ezúton is köszönünk.

 

Interaktív jövőmenők

 

Összességében nagyon érdekes előadást láthattunk, mellyel a kissebeket és a nagyobbakat is le tudott az író kötni, de lássuk mit gondoltak a legnagyobb kritikusok, a gyerekek a foglalkozásról:

 

„Nagyon tetszett ez az előadás, mert jövőbeli dolgokat mutatott be nekünk Végvári Imre. Ezek nagyon érdekesek voltak. Iskolánk kapott egy példányt a könyvből, ezt el fogjuk olvasni. Sok szép ilyen előadást szeretnénk még.”

4. osztály (Bálint, Berci, Bendegúz, Domi, Huba)

 

A szerző dedikál

 

Szöveg és kép:

Sipos Anna

(Anna néni)

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés