FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

JÁRVÁNYÜGYI SZIGORÍTÁS

2020-11-19 19:03:22

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2020. június 25-én kiadott, a 2020. évben azonosított koronavírus –SARS-CoV-2 okozta fertőzések (COVID-19) megelőzésének érdekében a mai naptól munkáltatói jogköröm által felruházva az alábbi szigorítások lépnek életbe a Felső-mátrai Zakupszky László Általános Iskolában:

 1. Mátraszentimre Községi Önkormányzat és a Felső-mátrai Zakupszky László Általános Iskola közötti átjárás mind az iskola alkalmazottai részéről, mind az önkormányzati dolgozók részéről két hétig, 2020. december 04-ig biztonsági okokból szünetel. A két intézmény közötti ajtót lezárjuk.
 2. Az iskola és az önkormányzat közötti kapcsolattartás formája ezen idő alatt e-mailben és telefonon történik. A személyes átjárás szünetel.
 3. A postai küldeményeket Kalinová Mária iskolai alkalmazott közvetlenül a postán felveszi és az intézménybe elhozza. Az esetleges levelek postára adását Ládiné Stuller Franciska iskolatitkár intézi.
 4. A tízóraiztatást és ebédelést végző ügyeletes nevelő a tanulókat az iskola udvarán keresztül viszi át az étterembe. A gyerekek a kabátjukat vegyék fel, s az étterem fogasain tárolják. Ebédelés rendje nem változott, vissza is ugyanígy, az étterem rendjére ügyelve jövünk át az iskolába.
 5. A házasságkötő teremben tartott órákra az iskola folyosóján van a gyülekezés. Az ott tanító pedagógus kíséretével jönnek – mennek a tanulók, melynek útvonala az ebédlő galériáján keresztül történhet. Nincs átjárás az önkormányzaton át.
 6. A vírushelyzet fokozódása miatt a tanulói kézfertőtlenítés, kézmosás ellenőrzése indokolt, azt az ügyeletes nevelők, osztályfőnökök szigorúan ellenőrzik.
 7. Az intézmény egész területén a termek szellőztetése, a tanulók levegőztetése különösen indokolt, ennek megvalósításáért az ügyeletes tanár és a takarítónő felel.
 8. Az intézmény fokozott fertőtlenítését a tantermek, folyosók, tornaterem, egészségügyi helyiségek fokozott tisztaságát folyamatosan biztosítjuk a szünetekben is, s a tanítás után a mindenre kiterjedő takarítást, alapos fertőtlenítést elvégezzük.
 9. Az intézménybe a bejárás eddig is tilos volt, ezt most még következetesebben kérjük betartani a gyermekek és a dolgozók egészségvédelme érdekében! Ügyintézés telefonon, előre egyeztetve az iskolatitkárral, történhet, kivételes esetekben.
 10. Aki bármilyen tünetet észlel saját magán, kérem, maradjon otthon, vegye fel a kapcsolatot a körzeti orvosával és utána értesítse munkáltatóját a fejleményekről.
 11. A tanulóknál bármilyen tünet, bágyadtság stb. észlelése során kérjük a szülőt, hogy ne engedje gyermekét iskolába. Vegye fel a gyerekorvossal a kapcsolatot, majd az eseményekről értesítse az intézményt (osztályfőnök, igazgató).

 

Fenti rendelkezések hatályba lépésének ideje: 2020.11.19.

Mátraszentimre, 2020. 11 19.

 

                                                             

                                                                                                 Lászlóné Hajnal Márta Csilla

                                                                                                                    igazgató

 

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés