FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

ISKOLAI KIRÁNDULÁS MÁTRAFÜREDRE

2021-09-10 14:06:54

Egy szép őszi napon az egész iskola kirándulásra indult. Reggeli után útra keltünk a Mátrafüredi Erdészeti Iskolába. Nagyjából negyven perc múlva oda is értünk.

 

Miután beléptünk a kapun, máris az agancs-faragós standnál álltunk. Mindenki elámult: voltak ott gyertyatartók, kések, bicskák, kulcstartók és megannyi féle tárgy. Első látásra el sem hittem, hogy ezek a tárgyak faragva vannak! Annyira tetszettek, hogy vettem is egy gyertyatartót a családi ebédlőasztalra, és egy kulcstartót a ház kulcscsomójára.

 

Voltak még túrajelzésekkel, gombákkal, famunkával foglalkozó standok is, és egy másik, ahol dunsztosüvegekbe lehetett kis növényeket tenni.

 

Miután eltöltöttünk néhány órát, elsétáltunk a kisvasút megállójához. Nem kellett sokat várni, és már jött is a vonat. Természetesen mindenki a nyitott kocsiba akart ülni, ezért én beültem a zártba: ott akadt hely bőven. Miközben a kisvonattal Gyöngyös felé tartottunk, én meséltem egy kicsit a vasútról a kocsinkban ülőknek. Útközben észrevettem, hogy a régi 2-es metró lámpái voltak beszerelve.

 

Amikor leszálltunk, a busz már az állomás mellett várt, hogy visszavigyen minket az iskolába. A napunk a finom ebéddel ért véget.

 

Mivel még új vagyok az iskolában, nagyon örültem, hogy a második napon kirándulni mentünk, mert így kicsit jobban megismerhettem az új közösségemet.

 

Kaulics Márton írása

 

Erdészeti nap 01

 

Erdészeti nap 02

 

Erdészeti nap 03

 

Erdészeti nap 04

 

Erdészeti nap 05

 

Erdészeti nap 06

 

Erdészeti nap 07

 

Erdészeti nap 08

 

 

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés