FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

DIÁKÖNKORMÁNYZATI NAP 2023

2023-06-16 15:05:43

Az iskola utolsó hete rendkívül intenzív volt, a sok esemény között ekkor rendeztük a Diákönkormányzati Napot is.

 

Állomás a DÖK napon

 

A gyerekek a tízórai után csapatokban indultak el az iskolából és a faluban állomásokat kellett teljesíteniük. Ezeken az állomásokon az iskola pedagógusai várták a gyerekeket különböző érdekes feladatokkal. A csapatokban vegyesen voltak kicsik és nagyok is, ami jó lehetőség volt arra, hogy az alsóbb évesek több időt töltsenek el a végzős tanulókkal, illetve fejlesztette a csapatmunkát, együttműködő képességet is. A nagyobb diákok rendkívül ügyesen terelgették a fiatalabbakat.

 

Felkészülés a biciklizésre

 

Csapatban a legjobb

 

A végállomás a focipálya volt, ahol a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium két tanulója biztosította az egyik állomást. A másik állomást Handzó Tamás c. r. főtörzszászlós bonyolította le, ahol biciklis akadálypályát kellett teljesíteniük a csapatoknak, illetve kaptak egy kis kresz oktatást is a gyerekek.

 

Ügyesen a biciklivel

 

Kapás van!

 

Nehéz a (gumi)fegyver

 

Katonás gyakorlat

 

Lányoknak is

 


A focipályán az állomások teljesítése után Csontos Imre várta a tanulókat és az óvodásokat a Vörösmarti Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől, akinek jóvoltából több mentőeszközt kipróbálhattak a gyerekek, többek között az egyesület kvadját. Segítségüket ezúton is köszönjük!

 

Viszik a sérültet

 

Virág néni bajban

 

Cuki ovisok a DÖK napon

 

Ovisok bevetésen

 

Gyermeknapra vett az iskola egy röplabda hálót, amit a kedvezőtlen időjárás miatt ekkor tudtak először kipróbálni a diákok. A visszajelzések alapján nagyon tetszik nekik.

 

Használatban a röpiháló

 

A röplabda királyai

 

Összességében egy tartalmas napot zárhattunk a vakációhoz közeledve.

 

Rohamosztagos

 

Az iskola fogságában

 

Szöveg és képek:

Sipos Anna

(Anna néni)

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés