FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

A LEGSZEBB TORNATEREMBEN 2022/2023

2023-01-25 04:37:01

Intézményünk egyik legvarázslatosabb különlegessége, hogy a téli időszakban a testnevelés órákat diákjaink síelésel tölthetik. 

 

A síeléseket a megfelelő szaktudással rendelkező, lelkes és bátor pedagógusunk, Sipos Anna szervezi. Anna néni áldozatos munkával viszi véghez a varázslat megvalósulását, ami nem csupán az önfeledt lesiklást jelenti. Az öltözés vezényletétől, a sípályára való kijutás és visszajutás megszervezésén át, a folyamatos kíséret biztosításáig, az órák tartalmas lebonyolításáig, majd a sikeres visszaöltözésig mindent igyekszik megoldani. Emberfeletti a munkája, amiben ebben a tanévben segíti őt Előházi Eszter és Csépe-Vancsik Zsanett is.

 

Az alpesi síelés élményéhez sportegyesületünk lehetőség szerint biztosít a gyerekeknek felszerelést. A megfelelő öltözetet a családoknak kell megoldaniuk, de a síórák sikeres lebonyolításhoz is szükségünk van a szülők segítségére.

 

Nagyon fontos, hogy minden szülő tudatosítsa gyermekében: a síelés nem játék és a sípálya nem játszótér.

 

A rendetlenkedés, a figyelmetlenség, a szófogadatlanság hatalmas bajok forrása lehet. Az életveszélyes helyzetek elkerülése végett a gyerkek a sípályát csak felnőtt felügyelete mellett használhatják és akkor is csak úgy, ha figyelmesen követik a felnőtt utasításait. Aki veszélyezteti önmagát és társait, nem vehet részt a síelésben!

 

A sípálya használatára diákjaink éves bérletet kapnak a mátraszentistváni Síparktól. A szezonbérlet ára gyermekeknek ebben a szezonban 95 000 forint, a Sípark ajándéka hatalmas érték.

 

Kérjük a szülőket, hogy tudatosítsák gyermekeikben: a fényképes bérletükre nagyon kell vigyázniuk, ezzel tudják használni a sípark felvonóit.

 

A szezonbérletet diákjaink órán kívül is használhatják, de fontos szabály, hogy csak felnőtt felügyeletében tehetik ezt meg! A bérlet névre szól, más személyre át nem ruházható!

 

A saját és mások testi épségének megőrzése érdekében a Sípark használatának s megvannak a szabályai. Kérjük a szülőket, hogy az alábbi infografika segítségével tájékozódjanak erről és segítsék munkánkat a gyerekek körültekintő tájékoztatásával. A szabályok gyermekeinket védik, ezért fontos, hogy megismertessük őket az előírásokkal! Ha a gyermek nem megfelelően használja a sípályát, a saját testi épsége érdekében tanácsoljuk el annak használatától.

 

Közös érdekünk, hogy a síelés valóban élmény legyen gyermekeinknek. Ennek megvalósulásáért kérjük minden szülő együttműködését!

 

Síkresz

 

KM

 

További tartalmak

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés