FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

HASZNOS TUDNIVALÓK A DSE TEVÉKENYSÉGÉRŐL

2020-09-11 15:55:05

A téli időszak alatt intézményünk tanulóinak lehetősége van sí edzésekre is járni. Az edzéseket a tavalyi évben hétköznap heti két délután (külön a kicsik és külön a nagyok), illetve általában a péntek és szombat esti síeléseken tartottuk.

 

Ezek az edzések tagsági díjjal járnak, az aktuális díjakról telefonon és email-ben is adunk információt.

 

Telefonon illetve Facebookon Előházi Péternél vagy Sipos Annánál lehet egyeztetni vagy kérdéseket feltenni. Emailben a dse@zakupszky.hu lehet keresni minket. 

 

Az edzéseken a bukósisak használata kötelező! Az edzésen stabil sítudással rendelkező gyerekekkel foglalkozunk. Rendszeresen rendezünk és veszünk részt síversenyeken. Évek óta a Mátraszentistváni Síparkban rendezik a Heves megyei Diákolimpiát. Az utóbbi két évben az Országos verseny is itt volt, ezeken szintén állandó résztvevők vagyunk. Több helyi versenyen is eredményesen szerepelnek gyerekeink. Ilyenek például a Rauch-Macsu kupa, a Kosztya Gábor emlékverseny, a Mercedes-Benz kupa.

 

  • Kik lehetnek a DSE tagjai? 
Elsősorban a Felső-Mátra tanulóinak van lehetősége tagnak lenni, de a tágabb környékről is tudunk korlátozott létszámban gyerekeket felvenni. Fontos követelmény, hogy jól tudjon síelni a gyermek, ugyanis a pályán síelés megköveteli a biztos sítudást.
 
 
  • Kinél lehet jelentkezni, hogyan megy a kapcsolattartás? 
Aki tag szeretne lenni (és nem a Felső-Mátrai Zakupszky László Általános Iskola diákja), írjon egy rövid bemutatkozó levelet a dse@zakupszky.hu email címre. Ezután felvesszük a kapcsolatot az érdeklődővel. Próbaedzés után – ahol felmérjük a gyermek sítudását – tudjuk eldönteni, hogy tudunk e a gyermekkel foglalkozni egyesületi keretek között.
 
 
  • Hogyan szerveződik az egyesület munkája?
Az előző évben 3 edző segítette a tanulók munkáját. Általában 2 edző volt jelen az edzések során. Hétköznap délutánonként voltak az edzések, ezt idén is így tervezzük. Váltva, heti kettő délután az alsósoknak, kettő délután a felsősöknek. Pénteken esti síelésen, illetve szombaton reggel együtt az egész csapat, és az edzők differenciálják a csapatot. Pénteken és szombaton általában kapus edzések vannak, az utóbbi időben ilyenkor más csapatok is edzenek a Síparkban.
 
 
  • Mire készítjük fel a tagokat?
Célunk, hogy a gyerekek fejleszthessék a sítudásuk, úgy, hogy közben élvezik a síelést, a szabadban történő munkát. Amellett, hogy szeretnénk minél jobban megszerettetni a sí sportágat a gyerekekkel, hogy életre szóló sport legyen, versenyfelkészítés is folyik. Célunk, hogy minél jobb eredményt érjenek el a különböző versenyeken. 
 
 

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés