FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Életkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életébőlÉletkép a Zakupszky László Általános Iskola életéből

ALAPÍTVÁNYUNK BEMUTATKOZIK

2023-02-20 16:28:54

Alapítványunk 2017 júliusában alakult, illetve került hivatalos bejegyzésre az Egri Törvényszéknél.

 

Alapítványunk azzal a céllal jött össze, hogy támogassa a Felső-Mátrai Zakupszky László Általános Iskola és Óvoda munkáját, az ott folyó sport- és szabadidős tevékenységeket, az ehhez szükséges tárgyi eszközöket, valamint a szlovák nyelv és nemzeti hagyományok ápolását, megőrzését, illetve az intézményben tanuló diákok tehetséggondozását.

 

Független szervezetként működünk, rendszeres anyagi támogatást nem kapunk. A rendezvényeink bevételeiből finanszírozzuk támogatásaink költségeit.

 

Amint azt nagyon sokan megtapasztalták, fennállásunk során sok mindenben támogattuk már a gyerekeket. Hoztunk ide színházat, népi játszóteret. Elvittük a gyerekeket korcsolyázni, lovagolni. Vásároltunk billiárdasztalt, labdákat az iskolásoknak, páramentesítőt, fejlesztő játékokat, kézműves alapanyagokat az óvodába. Több tanulmányi verseny nevezési díjába besegített alapítványunk. Több alkalommal rendhagyó módon, lóháton és traktoron is érkezett már a Mikulás nem csak az intézménybe járó gyerekekhez, hanem a Felső-Mátrában élőkhöz is.

 

A Felső-Mátra egy kis közösség. Össze kell fognunk ahhoz, hogy jól működjön ez a rendszer. Nekünk, mint alapítványnak is szükségünk van az összefogásra, a segítségre. Szükségünk van arra, hogy a jótékonysági rendezvényeinken, a bálokon minél többen részt vegyenek, hogy egy ilyen fellépésre elhozzák a gyerekeket. Hiszen azzal, hogy az alapítványt támogatják, azzal a saját gyermeküket is támogatják. 

 

Már lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1%-val.

 

2020-ban élhettünk először ezzel a lehetőséggel. Akkor ez a bevételünk 2016 317 Ft volt, a tavalyi évben már 331 577 Ft-ra emelkedett.

 

Köszönjük az eddigi felajánlásokat, és kérjük, az idei évben is rendelkezzenek az 1%-ról a Felső-Mátra Oktatásáért Alapítvány javára.

 

Felső-Mátra Oktatásáért Alapítvány

 

Adószám: 18912542-1-10

 

Bankszámlaszám:

 

12032006-01620333-00100007

 

 

 
 
FELSŐ-MÁTRAI ZAKUPSZKY LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA
Cím: 3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 14.
Telefonszám: +36 37 376 437
Google belépés